alıntı: Ben ortadaki gibi görüyorum, sanırım siz baştaki gibi görüyorsunuz ama gerçek sondakiymiş .sebebi: Neitz yaşanan anlaşmazlığın göz fizyolojisi ile ilgili olabileceğini söyledi. Araştırmacı insan gözünün yıllar boyunca değişim geçirdiğini belirtti ve yaşlanan kişilerin gözlerinin mavi ışığa olan duyarlılığını kaybettiğini belirtti. Bu nedenle yaşı daha ileri olan kişilerin bu elbiseyi beyaz ve altın rengi olarak gördüğünü tahmin ettiğini söyledi..
Bende ortadaki gibi goruyorum,ama sen sondaki fotoyu koyaydin sondaki gibi gorurdum,cunku aradaki farkida gorebiliyorum,farki goremeseydim ortadaki ile sondakini ayni gormem gerekirdi,sondaki canli renklerde ortadaki onun soluk hali,beyaz gorenlere ise cidden hayretim sasti,cok sasirdim:)))
Ben bu üç fotoğrafı da mavi siyah görüyorum. Sadece açıktan koyuya doğru. Ama altın rengi ve beyaz rengi görmüyorum. Sadece geçen gün elbiseye bakarken beyaz altın rengiydi. Birden gözümün önünde mavi siyaha döndü. Gif gibi. Çok ilginçti. Onun dışında hep mavi siyah.